Składniki (1 porcja):
1 mała bagietka
1 duży pomidor
świeża bazylia
1 łyżeczka oregano
½ łyżeczki suszonego czosnku
szczypta cukru
sól
2 łyżki oliwy z oliwek
garść rukoli
krem balsamiczny
płatki migdałowe
Przygotowanie:
Bagietkę przekroić wzdłuż. Pomidora pokroić w drobną kostkę. Dodać cukier, sól, posiekaną bazylię, oregano oraz czosnek i wymieszać. Polać oliwą z oliwek i ponownie wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 200 st. C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Położyć pokrojoną bagietkę. Na wierzch bułki położyć pomidory wymieszane z przyprawami i oliwą. Piec aż bułki się zarumienią.
Upieczone bagietki posypać świeżą rukolą oraz płatkami migdałowymi. Całość skropić kremem balsamicznym. Smacznego:)