Dzisiaj szalejemy na słodko w weekendowej, deserowej odsłonie! Mamy dla Was pomysł na pudding roślinny - bez cukru, bez glutenu, ale z jakim smakiem! Proste w przygotowaniu, pyszne i pełne wartości odżywczych płynących z małych nasionek szałwi hiszpańskiej.
Składniki (2 porcje):
4 łyżki gęstego mleka kokosowego
1 szklanka mleka roślinnego
2-3 łyżki syropu klonowego/ daktylowego
½ szklanki jagód
4 łyżki chia
2 łyżki jagód goji
1 łyżka płatków migdałowych
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucić do blendera i dokładnie zblendować. Następnie przelać do naczyń deserowych. Posypać jagodami/ malinami, płatkami migdałowymi i suszonymi jagodami goji.
Pozostawić w lodówce na całą noc. Smacznego!
Etykiety: bezglutenowe, deser, fit, polski