PŁATKI JAGLANE Z RODZYNKAMI I MUSEM DYNIOWO - BANANOWYM (gf)

Płatki owsiane to najszybszy i najprostszy sposób na porządne śniadanie po porannym treningu. Ale monotonia nie sprzyja zdrowym nawykom. Dzisiaj proponujemy Wam płatki jaglane - smaczne, pełne wartości odżywczych, lekkie dla żołądka i dodatkowo bezglutenowe. Jako smakowity dodatek - mus z dyni i banana oraz rodzynki. Bomba śniadaniowa bez dodatku cukru,choć nadal na słodko!




Składniki ( na dwie porcje):

6 łyżek płatków jaglanych
2,5 łyżki rodzynek
6 łyżek puree z dyni
1 banan
2 łyżki syropu z agawy






Przygotowanie:

Płatki jaglane mieszamy z rodzynkami i zalewamy wrzątkiem. Pozostawiamy pod przykryciem na 10 minut.

Puree z dyni miksujemy z bananem i syropem z agawy. 

W szklance lub innym naczyniu wykładamy łyżkę musu, łyżkę płatków i ponownie mus. Czynność powtarzamy jeszcze dwa razy.

Smacznego!


Etykiety: , , , , ,