Płatki owsiane to najszybszy i najprostszy sposób na porządne śniadanie po porannym treningu. Ale monotonia nie sprzyja zdrowym nawykom. Dzisiaj proponujemy Wam płatki jaglane - smaczne, pełne wartości odżywczych, lekkie dla żołądka i dodatkowo bezglutenowe. Jako smakowity dodatek - mus z dyni i banana oraz rodzynki. Bomba śniadaniowa bez dodatku cukru,choć nadal na słodko!
Składniki ( na dwie porcje):
6 łyżek płatków jaglanych
2,5 łyżki rodzynek
6 łyżek puree z dyni
1 banan
2 łyżki syropu z agawy
Przygotowanie:
Płatki jaglane mieszamy z rodzynkami i zalewamy wrzątkiem. Pozostawiamy pod przykryciem na 10 minut.
Puree z dyni miksujemy z bananem i syropem z agawy.
W szklance lub innym naczyniu wykładamy łyżkę musu, łyżkę płatków i ponownie mus. Czynność powtarzamy jeszcze dwa razy.
Smacznego!
Etykiety: bezglutenowe, fit, polski, przepisy, sugar free, śniadanie