TOFUCZNICA Z ZIELONYM PESTO (gf)


Uwaga mamy karmiące! Uwaga przyszłe mamy. Dzisiaj przepis specjalnie dla Was i jednocześnie ulubione śniadanie K. od czasu kiedy wróciła do domu z maluszkiem. Porządna dawka roślinnego białka i żelaza w jednym, czyli tofucznica z delikatnym pesto.




Składniki (2 osoby):

180g tofu

Pesto:

3 łyżki pestek słonecznika
6 łyżek oliwy z oliwek
garść rukoli
garść pietruszki
sól
pieprz


Przygotowanie:

Pestki słonecznika zmielić w młynku. Następnie wszystkie składniki na pesto dokładnie zblendować. Na rozgrzaną patelnię wrzucić pokruszone tofu i chwilkę podsmażyć, ciągle mieszając. Dodać pesto i dokładnie wymieszać. Pozostawić na patelni przez około 1-2 min. Smacznego!


Etykiety: , , , , ,