Uwaga mamy karmiące! Uwaga przyszłe mamy. Dzisiaj przepis specjalnie dla Was i jednocześnie ulubione śniadanie K. od czasu kiedy wróciła do domu z maluszkiem. Porządna dawka roślinnego białka i żelaza w jednym, czyli tofucznica z delikatnym pesto.
Składniki (2 osoby):
180g tofu
Pesto:
3 łyżki pestek słonecznika
6 łyżek oliwy z oliwek
garść rukoli
garść pietruszki
sól
pieprz
Przygotowanie:
Pestki słonecznika zmielić w młynku. Następnie wszystkie składniki na pesto dokładnie zblendować. Na rozgrzaną patelnię wrzucić pokruszone tofu i chwilkę podsmażyć, ciągle mieszając. Dodać pesto i dokładnie wymieszać. Pozostawić na patelni przez około 1-2 min. Smacznego!
Etykiety: bezglutenowe, karmiącamama, polski, przepisy, śniadanie, tofu