TOFUCZNICA Z PIECZARKAMI I CHILI (gf)


Czas na śniadanie - pożywne i wysokobiałkowe. Na naszym stole króluje więc dzisiaj tofucznica z dodatkiem pieczarek i papryczki chili. Po takim śniadaniu śmiało można rozpocząć dzień z porządnym zapasem roślinnej energii.




Składniki:

90g tofu 
4 pieczarki
¼ papryczki chili
½ łyżeczki curry
sól
pieprz 
1 łyżka oleju kokosowego (rozpuszczonego)


Przygotowanie:

Pieczarki pokroić pokroić w plasterki, chili grubo posiekać. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pieczarki i chili i chwilę podsmażamy ( około 2 minut). 


Wrzucamy pokruszone tofu ( lub rozgniecione widelcem). Solimy, pieprzymy i wsypujemy curry. 


Całość podsmażamy jeszcze około minuty. Smacznego!


Etykiety: , , ,