OWSIANKA KOKOSOWA Z GRILOWANYM DAKTYLOWYM TOFU


Czas na śniadanie i mocną dawkę węglowodanów i białka, bowiem wakacje z dziećmi wymagają dużooo energii. Dzisiaj owsianka kokosowa w towarzystwie tofu - grillowanego w pysznym daktylowym syropie. Naturalna słodycz, czyli to co lubimy najbardziej!





Składniki:

3 łyżki płatków owsianych
200 ml mleka roślinnego ( my użyłyśmy ryżowo - migdałowego)
3 łyżki wiórków kokosowych
50 g tofu 
2 łyżki syropu z daktyli
kawałek arbuza


Przygotowanie:


Tofu kroimy w słupki i zalewamy syropem daktylowym. Odstawiamy na 10 minut.

Do małego garnka wsypujemy płatki owsiane i wiórki kokosowe. Zalewamy mlekiem roślinnym i gotujemy do momentu kiedy płatki owsiane zmiękną i wchłoną większość mleka.


Ugotowane płatki przekładamy do naczynia i blendujemy na gładką masę.

Tofu grillujemy na suchej patelni do grillowania. 


Arbuza kroimy na trójkąty.

Do miski przekładamy owsiankę, na którą kładziemy tofu i arbuza. Gotowe!


Etykiety: , , , , , ,