Składniki:
400 g ciecierzycy w puszce
200g pomidorów z puszki
½ cebuli
½ papryczki chili
4 łyżki mleka kokosowego
natka pietruszki
1 duża marchewka
½ cukinii
½ czerwonej papryki
½ zielonej papryki
2 łyżki oliwy
2 łyżeczki curry
czosnek suszony
sól
pieprz
woda
Przygotowanie:
Warzywa pokroić w kostkę. Papryczkę chili oraz natkę pietruszki drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić marchew, papryczkę chili, papryki i smażyć około 3-4 minut, ciągle mieszając.
Dodać cukinię i cebulę i smażyć kolejne 3-4 minuty ciągle mieszając.
Odsączyć ciecierzycę i dodać do warzyw. Dokładnie wymieszać.
Następnie dodać pomidory, przyprawy, wymieszać i dusić na wolnym ogniu przez około 5-7 minut.
Pod koniec dodać mleko kokosowe. W razie konieczności dodać odrobinę wody.
Podawać z ryżem. Smacznego!