WEGAŃSKI DESER WANILIOWY


Kiedy byłyśmy małymi dziewczynkami, budyń był jednym z naszych ulubionych deserów. Podawany w naszym domu z syropem wiśniowym, lub wiśniami w syropie. Pychaaaa! Dzisiaj więc nadszedł czas na naszą wegańską wersję deseru z naszego dzieciństwa - budyń waniliowy z malinami i wiórkami kokosowymi.




Składniki (2 osoby):

1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem
500ml mleka roślinnego
1 szklanka malin
4 łyżki wiórków kokosowych
czekolada gorzka do posypania


Przygotowanie:

Z podanej ilości mleka odlać pół szklanki. Pozostałe mleko zagotować. Mleko w szklance wymieszać wraz z budyniem. Do gotującego się mleka wlać budyń i dokładnie wymieszać. Gotować ok. 2 minut. W wysokich naczyniach nakładać naprzemiennie, warstwami maliny, wiórki kokosowe oraz budyń. Budyń posypać z wierzchu starkowaną gorzką czekoladą. Można jeść na ciepło lub wstawić do lodówki na kilka godzin. Smacznego!


Etykiety: , , , , ,