PŁATKI QUINOA Z SEZONOWYMI OWOCAMI I BANANEM


Trening z rana? Poranne bieganie? Pływanie przed śniadaniem? Nie ma chyba nic przyjemniejszego niż śniadanie po porządnym wysiłku:) Dla nas idealnym rozwiązaniem staje się wówczas pełnowartościowe śniadanie - nieprzekombinowane i proste w przygotowaniu. Idealne dla zabieganych. Dzisiaj proponujemy dla Was płatki quinoa z bananem i sezonowymi owocami. Wartości odżywcze plus smak lata!





Składniki:


4 łyżki płatków quinoa

banan

garść czereśni

kilka truskawek
2 łyżki mleka kokosowego (twarda część)



Przygotowanie:



Płatki zalewamy w misce wrzątkiem, tak aby woda zakryła płatki i odstawiamy na 4-5 minut. Banana kroimy w plastry i mieszamy z płatkami. Dodajemy mleko kokosowe i mieszamy. Truskawki kroimy w ćwiartki, czereśnie przekrajamy na pół i usuwamy pestki. Owocami posypujemy płatki quinoa. Gotowe!




Etykiety: , , , , , , , , ,