Przygotowanie:
Do dużej miski wlać mleko oraz wodę, wsypać siemię lniane wraz z cukrem waniliowym i miksować. Dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia, olej kokosowy i sól i nadal miksować do czasu otrzymania jednolitej konsystencji.
W międzyczasie truskawki umyć i pokroić w połówki. Truskawki przełożyć do niewielkiego rondelka, zasypać cukrem i zalać sokiem pomarańczowym. Gotować na bardzo wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając.
Po zagotowaniu nie miksować .
Gotowe ciasto naleśnikowe przelewać partiami na rozgrzaną patelnię i smażyć z dwóch stron do czasu zarumienienia się naleśnika.
Podawać z ciepłym* dżemem, świeżymi owocami i płatkami migdałowymi. Smacznego.
*oczywiście można też przygotować dżem dzień wcześniej i podawać na zimno. Zależy od upodobań:)