TWAROŻEK BAZYLIOWO PIETRUSZKOWY


Nabiał nas atakuje - zatem dzisiaj odpieramy atak wegańskim twarożkiem z bazylią i natką pietruszki w towarzystwie świeżych warzyw i pieczywa. Proste, szybkie w przygotowaniu oraz pełnowartościowe śniadanie na początek udanego dnia.





Składniki:

180g tofu
4 łyżki śmietany sojowej
sól
pieprz
łyżka soku z cytryny
2 łyżki posiekanych liści bazylii
2 łyżki posiekanej natki pietruszki


Przygotowanie:Do naczynia wrzucamy pokrojone w kostkę tofu, posiekana bazylię i pietruszkę. Dodajemy sok z cytryny i śmietanę sojową. Solimy i pieprzymy do smaku. Całość blendujemy na gładką masę.Podajemy z ulubionymi warzywami i świeżym pieczywem lub waflami ryżowymi.



Etykiety: , , , , , ,