PASTA Z CIECIERZYCY Z CZUBRYCĄ


Śniadania mają to do siebie, że napędzają Nas na cały dzień. Ale nawet koktajle i owsianki mogą stać się zbyt monotonne, jeżeli są pochłaniane codziennie. Dlatego też dzisiaj proponujemy Wam coś do chlebka lub ryżowych wafli - pastę z ciecierzycy z czubrycą. Intensywna w smaku najlepiej smakuje z dodatkiem świeżych warzyw. Takie śniadanie to smakowite rozpoczęcie poranka.





Składniki:


1 puszka ciecierzycy (400g)
5 łyżek oliwy
2 pomidory suszone
1 łyżeczka soli
pieprz
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżka natki pietruszki
1 łyżeczka czubrycy czerwonej


Przygotowanie:

Ciecierzycę zmielić. Dodać oliwę oraz drobno pokrojone pomidory suszone. Natkę pietruszki drobno posiekać i dodać do ciecierzycy. Doprawić solą i pieprzem. Dodać czubrycę oraz słodką paprykę. Całość dokładnie wymieszać.


Pastę wstawić do lodówki na kilka godzin.


Etykiety: , , , , ,