OWSIANKA Z BRZOSKWINIĄ I MARYNOWANYM TOFU

Dzisiaj wielki powrót owsianki na nasz stół, w najlepszym wydaniu, bo w towarzystwie marynowanego tofu i brzoskwini. Pełna składników odżywczych pozwoli Wam naładować baterie na cały dzień lub nasycić się po treningu.





Składniki (na 1 porcję)



4 łyżki płatków owsianych górskich
łyżka rodzynek
½ brzoskwini z puszki (w sezonie świeżej)
1 banan
40 g tofu naturalnego
sok z 1 pomarańczy
11/2 łyżki syropu klonowego
woda
szczypta cynamonu

Przygotowanie:

Tofu kroimy w kostkę. Sok z pomarańczy mieszamy z syropem klonowym i zalewamy tofu. Mieszamy i odstawiamy na minimum 30 minut.

Płatki owsiane mieszamy z rodzynkami i zalewamy wrzącą wodą, tak aby powierzchnia wody była o ok 0.5 cm nad płatkami. Naczynie przykrywamy pokrywką lub talerzykiem i zostawiamy na minimum 10 minut, aby płatki zmiękły.

Brzoskwinię i banana kroimy w plastry.

Kiedy płatki zmiękną układamy owoce oraz zamarynowane tofu. Całość posypujemy cynamonem.

Etykiety: , , , , , ,