2 pomidory
3 łyżki grubo siekanej natki pietruszki
100 g tofu naturalnego
⅔ papryczki chilli
2 łyżki sosu sojowego
2 garście ulubionej mieszanki sałat
4 łyżki ugotowanej kaszy bulgur
sól
sok z ½ cytryny
łyżka oliwy z oliwek
pieprz
Przygotowanie:
Rzodkiewki, pomidory i tofu kroimy w kostkę. Chilli siekamy drobno i mieszamy z tofu. Do miski wrzucamy sałatę i pokrojone pomidory i rzodkiewkę.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy sos sojowy i wrzucamy tofu wymieszane z papryczką chili. Podsmażamy mieszając, aż tofu lekko się zarumieni. Przekładamy do sałaty. Dodajemy ugotowaną kaszę.
Całość posypujemy grubo siekaną natką pietruszki, polewamy sokiem z cytryny i oliwą. Solimy i pieprzymy do smaku.