1 papryka
1 mała cukinia
garść orzechów nerkowca
4 łyżki mleka kokosowego (twarda część)
1 łyżka pasty curry
180 g naturalnego tofu
½ łyżki oleju kokosowego (rozpuszczonego)
⅓ łyżeczki przyprawy curry
sól
pieprz
100 ml wody
Przygotowanie:
Tofu kroimy w kostkę. Cukinię i marchewkę w plasterki. Paprykę kroimy w paski.
Olej kokosowy mieszamy z pastą curry i wlewamy na rozgrzaną patelnię. Wrzucamy tofu i chwilę podsmażamy. Dodajemy paprykę i marchewkę. Podsmażamy chwilę i dodajemy cukinię, orzechy nerkowca oraz sól, pieprz i przyprawę curry. Chwilę podsmażamy i dodajemy 100 ml wody. Podgotowujemy i dodajemy mleko kokosowe. Całość dusimy do momentu, aż warzywa zmiękną, a smaki połączą się