200 ml wody
sól
pieprz
1 łyżeczka kurkumy
2 łyżeczki siemienia mielonego
1 łyżeczka curry
½ łyżeczki słodkiej papryki
½ łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka oliwy/oleju
szczypiorek
pomidorki cherry
½ papryczki chili
½ papryki
(lub inne ulubione warzywa)
Przygotowanie:
Do miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Dodać sól, siemię lniane oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać i miksować powoli dodając wodę. Konsystencja gotowego ciasta powinna przypominać gęste ciasto na naleśniki. W międzyczasie przygotować warzywa: pokroić szczypiorek, pomidorki przekroić na pół, paprykę pokroić w słupki. Warzywa dodać do ciasta i dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć omlety z dwóch stron aż się zarumienią.
Podawać ze świeżymi warzywami.