Śniadanko w słodkiej wegańskiej odsłonie. Tak jest...chwila przyjemności o poranku, ale jednocześnie zdrowa i pełna energii - jaglanka!
Składniki (2 porcje):
100g kaszy jaglanej
1 banan
1 jabłko
1 gruszka
6 łyżek mleka roślinnego
4 łyżeczki syropu z agawy
6 truskawek (mrożonych lub świeżych)
garść migdałów uprażonych
Przygotowanie:
Kaszę zagotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Banana pokroić w plastry. Gruszkę i jabłko obrać ze skórki i pokroić w drobne kawałki. Truskawki zmiksować. Kaszę wyłożyć do miski, dodać mleko, pokrojone owoce i syrop z agawy. Dokładnie wymieszać. Całość polać sosem ze zmiksowanych truskawek i posypać prażonymi migdałami.
Etykiety: bezglutenowe, kasza jaglana, polski, sugar free, śniadanie