GOFRY Z CHLEBA


Lubicie śniadania do łóżka...przygotowywać;)? Mamy dzisiaj dla Was pomysł na nowa interpretację gofrów i pieczywa w roli głównej - czyli gofry z chleba z naszymi ukochanymi pomidorami i bazylią oraz kremem balsamicznym. Mniami, zwłaszcza o poranku razem z mocą kawą!





Składniki (1 osoba):

4 kromki chleba
2 łyżki oliwy
świeża bazylia
sól
½ łyżeczki oregano
2 plasterki pomidora
świeża rukola
krem balsamiczny



Przygotowanie:

Bazylię drobno posiekać i wymieszać wraz z oliwą, oregano i solą w małej miseczce. Dwie kromki chleba (skórkę można odkroić) przygotować na pierwszego gofra. Kromki posmarować mieszanką oliwy z ziołami. Na jedną kromkę położyć plasterek pomidora, kilka listków rukoli i polać odrobiną kremu balsamicznego . Przykryć drugą kromką. Podobnie przygotować drugiego gofra. Rozgrzać gofrownicę i piec “gofry) ok. 3-4 minut, aż się przyrumienią. Smacznego!




Etykiety: , , ,