Tydzień rozpoczynamy z nową energią, która przyda nam się w codziennych obowiązkach, w końcu mamy poniedziałek i przed nami pracowity tydzień. Na śniadanie proponujemy koktajl ryżowo - jagodowy - kremowy i naturalnie słodki, który nasyci na długo i doda energii już z samego rana.
Składniki (4 porcje):
3 szklanki mleka roślinnego
1,5 szklanki płatków ryżowych
1 szklanka jagód (mrożonych lub świeżych)
2 mrożone banany
4 łyżki syropu z agawy
sok z ½ pomarańczy
Przygotowanie:
W małym garnku zagotować 1,5 szklanki mleka. Do gotującego się mleka wsypać płatki i gotować na wolnym ogniu ciągle mieszając ok. 3 minut. Ostudzić i przełożyć do wysokiego naczynia. Dodać pozostałą część mleka, jagody, mrożone banany, sok z pomarańczy oraz syrop z agawy. Całość dokładnie zblendować. W razie potrzeby dodać odrobinę wody. Smacznego!
Etykiety: bezglutenowe, koktajl, napoje, polski, przepisy