Nieustannie staramy się ulepszać nasze przepisy i szukamy idealnych smakowo rozwiązań. Dzisiaj kolejna wersja klasycznych naleśników. Przepis, który idealnie wpasował się w podniebienia naszych domowników, zarówno dzieci, jak i małżonków, dlatego możecie od razu szykować drugą porcję ciasta;)
Składniki (6-8 naleśników):
1 łyżeczka oleju kokosowego
2 łyżeczki mielonego siemienia lnianego
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 szklanki mleka roślinnego
1 szklanka mąki pszennej
2 łyżki mąki kokosowej
Przygotowanie:
Do dużej miski przelać mleko, wsypać cukier oraz siemię lniane i zmiksować. Następnie dodać przesiane suche składniki (mąkę pszenną, kokosową, proszek do pieczenia) i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać rozpuszczony olej kokosowy. Wymieszać. Smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni.
Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego.
Etykiety: deser, naleśniki, polski, przepisy, śniadanie