NUGETSY Z TOFU

Zdarza nam się i to nie rzadko, że szykujemy wegański posiłek dla nie - wegan. I co wtedy? Jak przekonać innych do kuchni roślinnej i pokazać im, że warto sięgać po roślinne odpowiedniki mięsa?

Dzisiaj mamy dla Was małą podpowiedź. Prostą w przygotowaniu, ale jakże efektowną w smaku - nugetsy z tofu. Oszalejecie na ich punkcie nie tylko Wy, ale i Wasi goście. Świetna alternatywa dla dzieci i dorosłych, którzy nadal mają obiekcje do tofu.




Składniki:


180g tofu
sól
pieprz
2 łyżki mąki z ciecierzycy
1-2 łyżki ziaren sezamu
olej/oliwa do smażenia


Przygotowanie:

Tofu pokroić w cienkie plastry, doprawić solą i pieprzem. Następnie każdy plaster tofu obtoczyć w mące oraz ziarnach sezamu. 


Smażyć na niewielkiej ilości oliwy/oleju z obu stron lub grillować.


Etykiety: , , , , ,